• Kaisa W Koskinen

Kohoaako vai laskeeko energiasi

Updated: Oct 3, 2019

Moni ajattelee energian tulevan vitamiineista, tuottaen pirteyttä ja jaksamista. Tai se voi olla hyvää meininkiä ja huikeeta fiilistä. Välillä kuulet puhuttavan hyvästä ja pahasta energiasta. Harva kuitenkin tiedostaa energian todellista merkitystä, sitä kuinka se on kaiken ytimessä.


Me ollaan energeettisiä otuksia ja kaikki ympärillämme on energiaa. Asiaa voidaan tutkia tieteen tulokulmasta tai henkisestä tulokulmasta. Molemmissa lopputulos on sama. Kaiken ytimessä on energia, jota kukaan ei ole vielä onnistunut tyhjentävästi selittämään. Se vain on, aaltoilee ja värähtelee meneen atomeissa.

Olemme ihmiskuntana onnistuneet valjastamaan energiaa käyttöömme monipuolisesti energiantuotantoon, mutta emme ole onnistuneesti ratkoneet oman olemuksemme energeettistä luonnetta. Joka on tietenkin hieman koomista. Ainakin ihmiseen liittyviä energeettisiä asioita pidetään valtavirrassa humpuukina. Mutta niin pidettiin maapallon pyöreyttäkin, ennen kuin siitä tuli kaikkien hyväksymä fakta.

Laskeva energia


Olemme fyysisen ruhon lisäksi valtavia energeettisiä otuksia, jotka vaihtelevat eri energeettisillä taajuuksilla koko ajan. Mitä ajattelet, mitä tunnet, missä paikassa liikut, kenen seurassa hengaat, elätkö mielestä vai todellisesta ytimestäsi käsin, missä kohtaa tietoisuutesi seikkailee ja mitä olet syönyt. Toisin sanoen kaikki päivän toiminnot voidaan linkata energiaan.  


Energia vaikuttaa mielialaan, jaksamiseen ja fyysiseen terveyteen. Tiesitkö negatiivisen ajattelun laskevan värähtelytaajuuttasi 12 pisteellä, kun positiivinen nostaa sitä 10:llä? Kaikista eniten omaa taajuutta laskevia tunteita ovat häpeä, syyllisyys, suru ja pelko. Nykymeininki oikein ruokkii noita meissä, ei ihme, että ihmisillä on huono olla. Katso mitä tahansa uutisia, saat pelkoa. Katso sosiaalista mediaa ja vahingossa vertaat itseäsi muihin ja häpeät omia kuvioitasi. Tai kateus nousee pintaan.


Tiedät olevasi laskevan energian kierteessä aina, kun susta tuntuu pahalta. Se on suora indikaatio sulle siitä, että nyt mennään alaspäin. Joten jos koko päivä, viikko tai jopa kuukausi tuntuu pahalta, niin ei ihme, että elämä tuntuu ilottomalta ja valottomalta. Olet lurpsahtanut alhaisille taajuuksille.


Nouseva energia


Kohoavan energian pyörre syntyy, kun keskityt asioihin, joista sulle tulee hyvä fiilis. Se voi olla ihan pikkuriikkisiä juttuja päivätasolla, kuten rauhallinen kahvihetki aamulla tai töihin kulkeminen puiston kautta. Se ei ole asioiden positiiviseksi maalaamista väkisin eikä silmien ummistamista negatiivisilta tunteilta. Et voi feikata itseäsi kohoavaan energiaan. Sen pitää aidosti tuntua hyvältä.


No mitä kohoavassa energiassa sitten tapahtuu? Mieli tarvii jonkun motiivin, miksi se muuttaisi tuttuja kaavojaan. Mun kokemuksen mukaan kaikki muuttuu, kun siirtyy alhaisilta toppahousutaajuuksilta pois. Kyse on kuitenkin prosessista, ei yön tai kahden yli tapahtuvasta ihmeestä. Kaikki eri vaiheet täytyy käydä läpi, jotta pystyy heräämään ulos niiden harhasta.  


Kun alat nostamaan omaa energeettistä taajuuttasi alhoista, ensimmäisenä saat vastaasi neutraalitilan. Jossa asiat eivät tunnu sen kummemmin hyviltä tai huonoilta. Kun jatkat siitä matkaa, sua odottaa merkityksellisyyden tunne, sisäinen tahto sekä motivaatio ja selkeys. Korkeimmat energeettiset taajuudet löytyvät rakkauden, ilon ja rauhan tunteista.


Joka hetki meillä on mahdollisuus valita, olemmeko kohoavassa vai laskevassa energiassa. Päivätasolla saatat kuitenkin kokea, ettet aina pysty valitsemaan omaa tilaasi. Oman energeettisen värähtelytaajuuden nostaminen on tietoista työskentelyä, jota opetan Energia-Akatemiassa. Johon olet lämpimästi tervetullut.


Seuraa iloa,


Kaisa W Koskinen, EnergiaValmentajasi

5 views

Recent Posts

See All