• Kaisa W Koskinen

Opi luottamaan sisäiseen ohjaukseen

Meillä kaikilla on sisäinen navigaattori nimeltään intuitio. Sen ääntä ja ohjausta voi olla ajoittain vaikea havaita. Kenties koet, ettet uskalla luottaa sisäiseen ohjaukseesi. Ehkäpä se vaikuttaa joskus johtaneen sinut harhaan. Voit jopa uskoa, ettet saa ollenkaan ohjausta itseltäsi. Intuition kuulemista ja ohjauksen vastaanottamista voi kuitenkin harjoitella.


Ensimmäinen harjoitus on opetella kuulostelemaan miltä minusta tuntuu. Kuulostele ja fiilistele päätöksenteon yhteydessä oloasi. Saako asia olosi tuntemaan hyväksi vai huonoksi? Jos tunne on hyvä, saat viestintää itseltäsi jatkaa kyseiseen suuntaan. Jos tunne on negatiivinen, saat joko varoituksen itseltäsi tai uskot johonkin ajatukseen, joka ei ole totta. 


Haastavaksi intuition kuulemisen tekee mieleen uskominen. Mieli kun jaksaa loputtomasti tuottaa mielikuvia uhkista, riskeistä ja epäonnistumisen vaaroista. Jos elät päästä käsin ja mielessä asuminen on tutuinta, niin on vaikea kuulla hienovaraisempaa sisäistä ohjausta.

Paras lääke tähän on yksin omien tuntemusten kanssa vietetty aika. Päivittäinen pienikin hetki riittää oman sisäisen "pulssin" kuulemiseen. Aloita 5 minuutista. Kysy miltä minusta tuntuu juuri nyt.


SISÄINEN VIISAUS


Olet ikiaikainen sielu, joka ei todellakaan ole ensimmäistä kertaa maapallolla elämää harjoittelemassa. Sielullasi on tuhansien elämien ajalta kokemuksia, joita se kantaa mukanaan. Asiat joita käyt läpi tässä elämässä, ovat polullasi tarkoituksella. Ihmiset, kokemukset ja oppiläksyt.


Intuitio pohjautuu ikiaikaiseen ja tässä elämässä tarpeelliseen viisauteen. Kuvitellaan, että olet varannut laivamatkan. Juuri ennen matkalle lähtöä alat kuitenkin empiä lähtemistä. Jokin selittämätön sisälläsi kertoo, että sinun ei kuulu astua laivaan. Päätät jäädä pois. Laiva uppoaa. Sinun ei kuulunut olla kyseisessä laivassa mukana lopettamassa vielä tätä inkarnaatiota. Intuitiosi kertoi siitä ohjaten päätöksentekoasi.


Intuitio ohjaa yhtä lailla kohti iloisia kokemuksia. Ei ollut sattumaa, että olit tapahtumassa, jossa tapasit kumppanisi. Sattumaa ei ole olemassa. Tietoisuus ja sisäinen viisaus ohjaa elämää koko ajan. Niin ikäviä kuin ihania kokemuksia. Joskus on todella vaikea uskoa, että kaikki olisi tarkoituksellista. Itse kuitenkin näen ja koen elämän niin.


TUNNISTA MIELEN HÄLY


Toinen harjoitus intuition parempaan kuulemiseen on kyky erotella mielestä ja sisäisestä viisaudesta käsin nousevien viestien ero. Mielen viestintä on yleensä äänekkäämpää, voimakkaampaa ja kehottavampaa. Sisäinen viisaus sen sijaan viestii hienovaraisemmin. Tästä syystä se jää usein mielen voimakkaamman pauhannan alle. Hiljaisuus auttaa itsen aistimiseen.


Kolmas harjoite on pyrkiä tunnistamaan mistä fyysisestä kohdasta käsin informaatio tulee. Itsellä mielen tasoinen viestintä tulee päästä. Sisäinen viisaus sen sijaan nousee ympäri kehoa. Se voi tulla tuntemuksena vatsassa, nousta sydämen alueelta tai tuntua jopa kehon ulkopuolella. Jokaisella on yksilöllinen tapa saada viestintää itseltään. Opettele kuuntelemaan miten sisäinen viisaus sinulle viestii.


INTUITION EPÄILEMINEN


Kun epäilet intuitiotasi, ole lempeä itsellesi. Mieti miksi olet vihainen intuitiollesi. Ohjasiko se ikävään kokemukseen? Oliko se intuition syy vai pitikö sinun oppia jotain kyseisestä kokemuksesta? Ehkä menit enemmän mielen perässä kuin sisäisen ohjauksen voimalla. Olen monesti havainnut intuitioni olleen koko ajan oikeassa, mutta en vain ole halunnut kuulla sitä.


Intuition kuunteluun liittyy olennaisesti rehellisyys. Sillä moni asia elämässäsi saattaa olla sellainen, joka ei tunnu hyvältä. Mieli kuitenkin käskee jatkamaan samoissa urissa syystä tai toisesta. Tästä syystä itsen äärelle hiljentyminen on monelle haastavaa. Kun aidosti kuuntelee itseään, saattaa huomata, että hittolainen mulla on aika kurja olo. Se kaikki peittyy helposti arjen rutiineihin.


Sää haluat kuitenkin olla itsellesi mahdollisimman rehellinen ja aito. Jos et, niin turha opetella intuition kuuntelua. Sillä sisäinen viisaus kertoo miten asiat on, ei miten mieli niiden haluaisi olevan. Rehellisyys itselle on lähtökohtana henkiselle kasvulle ja sisäisen viisauden kohtaamiselle. Olet rohkeampi ja viisaampi mitä uskotkaan, ei ole mitään syytä pelätä itsensä kohtaamista.


Seuraa iloa,


Kaisa W Koskinen, EnergiaValmentajasi

141 views

Recent Posts

See All