• Kaisa W Koskinen

Aloita alusta

Updated: Oct 3, 2019

Tiesikkö, että vain 2% sun ajatuksista on uusia joka päivä? 98% kelauksesta on samaa kun eilen, kun viime viikolla, viime kuussa ja viime vuonna. Korottaakses tota prosenttia, sun pitää tehdä todella tietoisesti töitä uusien ajatusten tuottamiseksi. Muuten vanhat kelat menee automaatiolla päälle ja tuloksena on etanaakin hitaammin kehittyvä elämä.

Moni kuvittelee, että itsensä uudelleen luominen on jotenkin pirun työlästä ja lähes mahdotonta. Samaa saatat kelata keskivartalon ympärille kertyneestä renkaasta. Että siinä se nyt on eikä se siitä mihinkään muutu, vaikka mitä tv-shopin abdoeria käyttäis. Kenties kuvittelet elämän nyt vaan olevan tällästä, eikä sitä pysty miksikään muuttaan.

Todellisuudessa noi on kuitenkin vaan ajatuskeloja, joita oot pitänyt repeatilla nyt jo ehkä vuosikymmeniä. Sellasessa ajassa mistä tahansa tarinasta tulee totta, kun sen joka päivä ittellensä kertoo. Tarinaa on kuitenkin aina mahdollisuus muuttaa.

Nimittäin ihmisen identiteetti ja se mitä me elämässämme tehdään, on luotavissa jokainen aamu uudelleen. Aatteet ja uskomukset on vähän kun vaatteet, ne puetaan päälle aamusin ennen kuin lähetään ovesta.


Mutta on olemassa myös toinen tapa, nimittäin olla pukematta niitä samoja aatteita ja vaatteita. Hankalaksi siitä ei tee muu kuin se, että ilman dementiaa se eilinen on vähän turhankin kirkkaana mielessä. Sitä tyyppiä kuka eilen touhus sun elämässä, voi olla lähes mahdoton unohtaa.


Luovu vanhoista uskomuksista


Itsensä kehittämisellä ja elämänmuutoksilla on kauheen negatiivinen maine siinä mielessä, että suurin osa kelaa, ettei se toimi mulle kuitenkaan. Ja että se on ihan varmaan pirun hankalaa. No tavallaan.


Mitä parempi muisti sulla on ja mitä tiukemmin haluut pitää niistä 98%:n vanhentuneista ajatuksista kiinni, niin sitä karumpaa siitä tulee. Nimittäin itsensä kehittämisessä ei ole periaatteessa kyse muuta kuin vanhoista ajatuksista ja uskomuksista luopumisesta. Hankalaksi sen voi kokea silloin, kun vanhat kaavat ovat tiukassa ja uusi ajatusmalli ei tule vielä automaatiokeloilta.


Mun suositus uuden tyypin luomisessa on seuraava: Aamulla kun pötkötät vielä sängyssä, kelaa mikä on sun päivän teema. Se voi olla vaikka aikaansaava, rohkea, rauhallinen tai rakkautta säteilevä. Fiilistelet sielä peiton alla miltä se fiilis tuntuu ja sen jälkeen viet sen mukanasi päivään. Muistutat ittees muutamia kertoja päivän aikana päivän teemasta ja katot miten se näyttäytyy omassa arjessa.


Luo itsesi uusiksi aamuisin


Nimittäin sun on ihan AIDOSTI mahdollisuus luoda itsesi joka päivä uusiksi. Dementiasta on tässä etua. Unohdat sen tyypin joka olit eilen, ellei sillä ole jotain ihan superominaisuuksia, mitä haluat tuoda myös tähän päivään. Uusi päivä alkaa sängystä.


Kun laskeudut unitilasta valvetilaan, mielen ohjelmointi on tehokkaimmillaan. Sen takia suosittelen tätä kaikkea tehtäväksi heti ensimmäisenä aamulla. Jos päivän mittaan lipsahdat johonkin eiliseen tapaan, niin sun on mahku palata haluamallesi raiteelle vaan huomioimalla että hupsista keikkaa, lipsahdin vanhaan tyyppiin. Palaampa siihen mitä aamulla määritin itselleni.


Mitä tulee uskomuksien uudelleen luomiseen, niin ne on vähän tiukemmassa kuin päivän fiiliksen tai uusien ominaisuuksien luominen. Uskomus on riittävän usein toistettu ajatus, josta on tullut totta. Sen rikkominen vaatii perspektiivin vaihtamista. Asian näkemistä kantilta, jota et oo koskaan ennen ajatellu. Sillon lisääntyy myös se 2% uusien ajatusten osuus.


Sellaisia ajatuksia sää haluut ruokkia itessäs etkä niitä, mitä oot kelannu viimeset 30 vuotta. Miten tämän asian voisi nähdä tai kokea toisella lailla? Mitä toista mieltä olevat tästä sanovat, voisinko miettiä asiaa sitä kautta? Jos tarkastelen omaa uskomustani lintuperspektiivistä, niin mitä sillon havaitsen?


Itsensä eteenpäin vieminen on oikeiden kysymysten esittämistä ja uusien vastausten saamista. Sellaisten, jotka lisää sitä 2% osuutta. Ja aiempien ajatusten ja uskomusten taakse jättämistä.


Hanki tietoinen dementia.


Seuraa iloa,


Kaisa W Koskinen, Energiavalmentajasi

54 views

Recent Posts

See All